TAKAISIN

Työnantaja lähti heti tukemaan Marjon haastetta

Suonenjoella asuva 33-vuotias Marjo Jauhiainen oli 18-vuotias saadessaan MS-diagnoosin. Hän ei tuntenut ketään MS-tautia sairastavaa, eikä hän itse asiassa ollut kuullut edes koko sairaudesta mitään.

– MS-taudista oli tuolloin vain vähän tietoa saatavilla, eikä lääkkeitäkään ollut läheskään siinä määrin mitä nykyään. Ei myöskään ollut sosiaalisen median ryhmiä, joissa olisi voinut jakaa ajatuksiaan ja kysyä tietoa.

Juuri tiedon ja tutkimuksen lisäämisen vuoksi Jauhiainen lähti mukaan myös Kiss Goodbye to MS -kampanjaan omalla keräyshaasteellaan. Hän haluaa olla omalta osaltaan vaikuttamassa esimerkiksi siihen, että MS-tautia sairastaviin liitetyt harhaluulot – joita yhä on – vähenisivät.
Jauhiainen kertoo olevansa hyvin iloinen etenkin siitä, että hänen työpaikkansa lähti heti mukaan.

– Työnantajani on ollut alusta saakka hyvin ymmärtäväinen sairauteni suhteen ja esimieheni on sanonut muun muassa, että jos jossain vaiheessa pitää tehdä joustoja niin niitä tehdään. Todella hieno suhtautuminen mielestäni.

Marjo Jauhiainen käy kokopäivätyössä ja uuden lääkityksen myötä uupumusoireet ovat vähentyneet huomattavasti. Hänellä on lähellään hyvä tukiverkko ja hän kuuluu myös useampaan sosiaalisen median keskusteluryhmään. Hän pitää keskusteluryhmiä hyvänä asiana, mutta on myös hieman huolissaan siitä, millaisia asioita siellä saatetaan levittää varmana tietona.

– Ymmärrän ihmisten halun saada enemmän tietoa, mutta kannustaisin hakeutumaan luotettavien lähteiden äärelle ja punnitsemaan tietoa rauhassa. Jokaisen sairaus on kuitenkin erilainen ja eri asiat toimivat eri ihmisillä.

Jauhiainen kertoo, että sairauden alkuvaiheessa hänellä oli parin vuoden ajan pelon möykky rinnassaan.

– Ei se möykky ole ehkä kokonaan hävinnyt, mutta se ei tunnu enää yhtä pahalta kuin silloin.

Lahjoita Marjon keräyshaasteeseen ja jaa hänen tarinansa!