TAKAISIN

Suomen MS-säätiö jakoi 25 000 euroa MS-taudin tutkimukseen

Suomen MS-säätiö on jakanut vuoden 2020 apurahoina yhteensä 25 000 euroa MS-taudin tutkimukseen. Tänä vuonna apurahaa jaettiin kolmelle eri tutkimukselle. Kaikki Kiss Goodbye to MS -kampanjan kautta kerätyt varat ohjataan lyhentämättömänä MS-säätiölle, joten kiitos kaikille kampanjaan osallistuneille, sen viestiä jakaneille ja lahjoittaneille!

MS-säätiön apurahan saajat vuonna 2020

Lääketieteen lisensiaatti, erikoistuva lääkäri Katariina Hänninen, 5 000 €
Uudet aivojen kuvantamismenetelmät MS-taudin oireiden ja taudin kulun selvittämisessä, väitöskirja.

FT, tutkijatohtori Sanna Hagman, 10 000 €
Astrosyyttien ja mikrogliasolujen tulehduksellisten tehtävien mallintaminen multippeliskleroosissa (MoMS), Modelling inflammatory functions of astrocytes and microglia in multiple sclerosis (MoMS), muu tutkimus.

Farmasian tohtori, dosentti, akatemiatutkija Merja Voutilainen ja tutkimusryhmä, 10 000 €
Uusi hoitomuoto MS-tautiin. Novel therapy for treatment of MS, muu tutkimus.

Suomen MS-säätiö

Suomen MS-säätiö tukee ja edistää neurologisiin sairauksiin kohdistuvaa tieteellistä tutkimusta. Säätiö jakaa apurahoja tutkijoille, joiden tutkimuksen kohteena ovat ensisijaisesti multippeliskleroosi tai harvinaiset neurologiset sairaudet, kuten selkäytimen ja pikkuaivojen sairaudet. Vuonna 1995 perustettu MS-säätiö panostaa etenkin nuorten tutkijoiden koulutukseen ja kansainväliseen tutkimusyhteistyöhön. Vuosittain jaettavan apurahan saajista päättää MS-säätiön hallitus vuosikokouksessaan.

Lisätiedot: Säätiön asiamies Helena Ylikylä-Leiva, p. 0400 789 743, [email protected]