Mistä on kyse?

Ja miten sinä voit olla mukana!

… me oikein teemme?

MS-tauti on nuorella aikuisiällä alkava krooninen sairaus, jonka syntysyytä ei vielä tiedetä. Me kerromme MS-taudista koko maailmalle ja keräämme varoja MS-taudin tutkimukseen, jotta sen mysteerit voitaisiin ratkaista.

Liity joukkoon ja päätä, mitä sinä haluaisit tehdä. Kerro MS-taudista ja Kiss Goodbye to MS -kampanjasta ystävillesi tai perusta oma keräysprofiili. Muista jakaa viestisi ystäviesi, perheesi ja koko maailman kanssa somessa häshtägillä #KissGoodbyeToMS.

Katso täältä, miten pääset alkuun!

…tapahtuu?

Voit toteuttaa keräyshaasteen tai oman Kiss Goodbye to MS -tapahtuman missä vain. Tutustu tapahtumiin täällä. Sosiaalinen media on iso osa Kiss Goodbye to MS -meininkiä. Osallistu Facebookissa tai Instagramissa.

Suomen lisäksi Kiss Goodbye to MS on käynnissä 14 maassa!

… voin aloittaa?

Käy tuumasta toimeen ja tule heti mukaan! Kiss Goodbye to MS -kampanjaan voit perustaa oman haasteen milloin vain.

… tämän järjestää?

Suomessa Kiss Goodbye to MS -kampanjan järjestelyjä hoitaa Neuroliitto ry. Kiss Goodbye to MS on kansainvälinen kampanja, jonka taustalla on MS International Federation. Varoja kerätään MS-tutkimukseen Suomen MS-säätiön kautta, joten tuotto ohjataan kotimaiseen tutkimukseen.

Kaikkein tärkeimmät tyypit ovat kuitenkin haastajamme. He ovat loistavia tyyppejä ja tiimejä, jotka ovat laittaneet itsensä peliin ja haastavat ystäviään lahjoittamaan. Kuka tahansa voi tulla mukaan – myös sinä itse!

… tämä on tärkeää?

Maailmassa on noin 2,5 miljoonaa MS-tautia sairastavaa henkilöä ja Suomessa heitä on noin 12 000. MS-tauti diagnosoidaan yleensä 20–50-vuotiaalle, joka elää ruuhkavuosia. Sairaus etenee yksilöllisesti. Parhaassakin tapauksessa se aiheuttaa suuren huolen elämään, miten minun tulee käymään…

MS-taudissa osa valkosoluista on ohjelmoitunut väärin, ja ne aiheuttavat tulehdusreaktion hermokudoksessa. Näiden väärin toimivien solujen tarkemman olemuksen selvittäminen on yksi tärkeimpiä tavoitteita MS-taudin mysteerin selvitämisessä.

Reaalimaailmassa mysteerit eivät ratkea taikavoimilla ja siksi tutkimukseen tarvitaan varoja. MS-taudin tutkimuksella voidaan tehdä paljon sairauden paremman ymmärtämisen ja ehkä lopulta jopa sen ehkäisemisen hyväksi.

Vaikka sairaus on vakava asia, voi sitä vastaan taistella huumorilla. Mitä kivaa sinä voisit tehdä?

Oletko mukana?